Over mij

Ik ben Lara Kwant, gediplomeerd diëtist, afgestudeerd aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen in 2010. Tijdens mijn studie heb ik mij naast de algemene kennis over voeding, diëten en afvallen, extra verdiept in de doelgroep kinderen en rondom het aspect ‘verzadiging’ van voedingsmiddelen.

Ik heb ervaring opgedaan in de praktijk door bijna 5 jaar te werken in een groepspraktijk in Didam en Zevenaar. In 2012 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in Arnhem.

Ik heb 7 jaar ervaring opgedaan in verpleeghuis Reinalda te Haarlem. 

In 2015 ben ik opnieuw aan de slag gegaan in een eigen praktijk, op 3 locaties: Haarlem, Haarlem Noord, Zandvoort. Sinds voorjaar 2021 is er ook een lokatie in Velserbroek bij gekomen, bij huisartsen praktijk Westbroekerplas. 

NEW: vanaf 1 oktober ook spreekuur in Heemskerk! (Simon van Haerlemstraat 50)

Ik verzorg daarnaast voorlichtingen over bijvoorbeeld afvallen of leefstijl aanpassingen en supermarkt rondleidingen. Ook zal onze praktijk in Zandvoort de GLI begeleiden in samenwerking met fysiotherapie Prinsenhof. 

Ik zie dus een breed publiek als diëtist en leefstijlcoach. Iedereen die ik voor mij krijg, heeft zijn/haar eigen vraag, doel en problemen. Dat maakt mijn werk als diëtist zo interessant. Ik zet mij graag in, om iedereen te begeleiden op de weg naar gezondheid.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dit is een garantie dat mijn kennis up-to-date blijft en dat ik werk volgens vastgestelde kwaliteitsnormen.

De nascholingen die ik afgelopen jaren heb gevolgd hadden als thema; directe toegankelijkheid, diabetes, hart en vaatziekten, darmklachten, kinderdietetiek, allergieën en voedselovergevoelgheid. 

Op mijn spreekuur zie ik kindjes met ondergewicht en overgewicht van alle leeftijden. Soms ook 'lastige' eters, altijd een leuke uitdaging!

 

Wanneer gaat u naar de diëtist? 
Er zijn meer redenen om naar de diëtist te gaan dan u wellicht zou denken. Ik kan u voorzien van dieetadvisering en begeleiding bij onder andere:

 • Overgewicht / Obesitas / Ongewenste gewichtstoename
 • Ondergewicht / Ongewenste gewichtsafname
 • Ter voorbereiding op een gastric bypass bij de NOK
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
 • Te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie)
 • Te hoge bloeddruk (hypertensie)
 • Hart- en vaatziekten
 • Problemen met de stoelgang (obstipatie en/of diarree)
 • Maag-, darm- en leverproblemen
 • Voedselovergevoleigheid, allergieën en intoleranties
 • COPD (longziekten)
 • (Chronische) Nierinsufficiëntie
 • Hulp bij een volwaardige vegetarische voeding
 • Gezonde voeding algemeen (preventie)
 • Voeding tijdens de zwangerschap en lactatie
 • Introductie van fles- en bijvoeding bij kinderen
 • Slecht etende kinderen
 • Overgewicht & ondergewicht bij kinderen

  Twijfelt u of ik u kan helpen? Neem dan gerust contact op. 

Sinds oktober 2019 is ook Sigourney Meijer in de praktijk aangesloten om Dietistenpraktijk Lara Kwant te komen versterken:

 

Sigourney Meijer

 

Ik ben Sigourney Meijer. In 2018 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de hogeschool van Amsterdam. Ik heb hier met veel plezier gestudeerd en heb veel algemene kennis opgedaan over voeding en het effect op het lichaam. Ik heb mij tijdens deze studie verdiept in de doelgroep jonge kinderen en met name veel onderzoek gedaan naar de rol van opvoedpraktijken van ouders. Gedurende mijn minor heb ik juist veel kennis opgedaan over etikettering en voedselveiligheid en heb ik gewerkt aan mijn product- en receptkennis. Ik sta ook nog steeds graag in de keuken en bedenk regelmatig weer nieuwe recepturen. Deze kennis pas ik dan ook graag toe in de praktijk, zo zal ik altijd meedenken voor passende alternatieven binnen verschillende diëten.

Tijdens mijn studie heb ik niet alleen veel brede kennis opgedaan, ook kwam ik erachter hoe fijn ik het vind om mensen te helpen, en ik doe dit nog altijd graag. Ik werk graag met mensen samen. Iedere doelgroep spreekt mij aan en heeft zo zijn eigen problematiek. Dat maakt mijn werk zo leuk en uitdagend.

Ik wil graag veel van alles weten, ben leergierig. Dit betekent dat ik altijd weer meer wil leren en dit ook graag doe. Ik sta net als Lara ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici als diëtist, wat betekent dat ook ik nascholing blijf volgen en mijn kennis ook up-to-date blijft. De diëtist is bij uitstek de meest passende leefstijlcoach. 

Overzicht van onze lokaties:

- Haarlem, Faradaystraat 2

- Heemskerk, Simon van Haerlemstraat 50

- Velserbroek, Vromaadweg 149

- Zandvoort, Beatrixplantsoen 1a

 

Melissa Sentel

Ik ben Melissa Sentel, afgestudeerd als diëtiste in 2013 aan de Haagse Hogeschool.  Vanaf februari 2023 versterk ik het team bij Lara Kwant. In eerste instantie om het zwangerschapsverlof van Sigourney waar te nemen. Zelf ben ik vanaf mijn jeugd al bezig met (gezonde) voeding en probeer ik allerlei recepten en producten uit. Hierdoor is mijn kennis door de jaren heen gegroeid en ben ik op de hoogte van de nieuwste trends. Het leukste aan dit vak is de persoonlijke aanpak, kijken naar iemands behoefte en daar op inspelen met ideeën en oplossingen. Ik vind het fijn om iemand te kunnen helpen en blij de deur uit te zien lopen. Bij positieve resultaten deel ik de vreugde, er is niks leukers dan mensen zien die beter in hun vel gaan zitten door voeding.