Sporten bij Buiten Fit Haarlem

Auteur Lara Kwant

okt 19, 2020

Doe mee aan te gekke outdoor trainingen bij BuitenFit Haarlem

Bij BuitenFit Haarlem kun je meedoen aan te gekke outdoor trainingen voor jong en oud. Buiten sporten was nog nooit zo leuk en effectief. Kom langs voor een gratis proefles en overtuig jezelf bij BuitenFit Haarlem. Er zijn meer dan 10 groepstrainingen per week door heel Haarlem.

Bij BuitenFit Haarlem kun je meedoen aan:

 • Bootcamp
 • Kettlebell training (de tool voor kracht, uithoudingsvermogen, vetverbranding en een betere lichaamshouding en hierdoor zeer interessant voor mensen met een kantoor baan)
 • Circuittraining
 • Kettlebell walk (ideaal voor de startende sporter)
 • Ouder & Kind bootcamp (het feestje van de week en de sportieve quality time voor het hele gezin)
 • Personal training

Te gekke bootcamp trainingen door heel Haarlem

Bootcamp in Haarlem – Bij ons kun je meedoen aan te gekke bootcamp trainingen in Haarlem. Duncan, de personal trainer verzorgd alle bootcamp groepstrainingen. Er is bootcamp in Haarlem Noord, Haarlem Centrum en Haarlem Zuid. Tijdens de bootcamp in Haarlem sporten we op verschillende locaties van pleintjes, parkjes tot op het strand of in de duinen. We trainen onder andere in het Schoterbos (in Haarlem Noord), het kenaupark (in Haarlem Centrum), het bolwerk (in Haarlem Centrum), bij de Molenplas (Haarlem Zuid), op het strand/in de duinen en op andere pleintjes. Tijdens de bootcamp trainingen doen we vooral kettlebell oefeningen, oefeningen met het eigen lichaamsgewicht en we gebruiken sportattributen. Denk hierbij aan een battle rope, jump box, medicine ballen, springtouwen, gym ballen en meer.

Tijdens de circuittrainingen sporten we ook veel met dezelfde sportattributen. Deze trainingen zijn ideaal voor als je maximaal 1 of 2 keer per week wilt of kunt sporten, omdat je tijdens één training je gehele lichaam traint op kracht, uithoudingsvermogen, vitaal en fitheid.

 

De kettlebell is het sportattribuut voor sportprestaties

Een kettlebell is het sportattribuut voor (atletische) sportprestaties. Je wordt sterker, sneller en je uithoudingsvermogen gaat omhoog. Ook word je explosiever, je verliest gewicht en je lichaam gaat er in zijn algemeenheid op vooruit wanneer je traint met kettlebells. Je verbetert je lichaamshouding (dit is zeer interessant voor mensen met een kantoorbaan) en je wordt minder blessuregevoelig omdat je je lichaam, met een kettlebell, als één geheel traint in plaats van spiergroepen geïsoleerd te trainen.

 

De kettlebell walk is ideaal voor de startende sporter omdat je loopt met een kettlebell in je hand, hierdoor activeer je zo goed als alle spieren in je gehele lichaam. Tussen het lopen door doen we oefeningen met de kettlebell en het eigen lichaamsgewicht.

 

Bootcamp voor het hele gezin in Haarlem

Ouder en kind bootcamp in Haarlem is DE sportieve gezamenlijke activiteit tussen ouder en kind(eren), zie het als sportieve quality-time met je kind(eren). Elke week zie ik dol enthousiaste ouders en kinderen tijdens de ouder en kind bootcamp, super leuk!

Tijdens de ouder en kind bootcamp zijn jullie samen aan sporten, bewegen en denken jullie na over wat de effecten kunnen zijn van gezonde voeding, dit gebeurt op een leuke en speels manier. Het grootste doel is plezier maken. Maar daarnaast is het ook belangrijk, dat kinderen op jongere leeftijd na gaan denken over waarom bewegen en gezonde voeding belangrijk zijn. Zodat ze er niet vanuit gaan dat alles wat in de supermarkt ligt goed is om te eten en niet alleen maar voor de tv of iPad zitten.

Het belang van sport en bewegen plus gezonde voeding is groot voor je algehele gezondheid. Hoe eerder kinderen zich hiervan bewust worden, hoe beter dit zal zijn voor hun eigen toekomst.

1 op 1 training op maat

Alle 1 op 1 personal trainingen op maat zijn buiten in de natuur in Haarlem en omstreken. Wat je doelstelling ook is voor personal training, vaak moet je hiervoor iets doen wat je hiervoor nog niet deed. Bij BuitenFit Haarlem geven we je een rugzak vol met tips mee om van iets wat je nog niet deed een blijvende gewoonte te maken. Waardoor creëer je een blijvende gewoonte, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven? En hoe houd je deze gewoontes vol? Tijdens de 1 op 1 personal training besteden we hier aandacht aan en leggen we je dit stap voor stap uit. Tijdens de personal trainingen ga je dit zelf ervaren. We beseffen ons heel goed dat: wat voor de 1 werkt, niet ook altijd voor de ander werkt. Houd je je aan de voor jou, persoonlijk gemaakte afspraken? Dan is resultaat een kwestie van tijd. Kom langs en overtuig jezelf tijdens personal training buiten in de natuur van BuitenFit Haarlem.

De voordelen van buiten sporten

Buiten sporten is gezond! Hier lees je de voordelen van buiten sporten die van belang zijn voor een optimale gezondheid:

Vitamines!!

Vitamine D van de zon is van groot belang voor een goed en sterk werkend immuunsysteem. Zorg ervoor dat je minimaal 15 minuten tussen 11.00 en 15.00 zonnestralen op je huid krijgt in de maanden zonder ‘R’ in de maand. Dan is de kans het grootst dat je in Nederland optimaal profiteert van de vitamines van de zon. Dit maakt buiten sporten nu extra gezond!

Je slaapt beter

Zet je wekker en sport met BuitenFit Haarlem mee met een ochtendtraining buiten in de natuur. Wanneer je buiten gaat sporten, profiteer je gelijk van het buitenlicht waar je in sport. ‘Reset in de ochtend je biologische klok’. Dit kan helpen om slaap te bevorderen. Dat doe je door, nadat je wakker wordt, ‘meteen’ in daglicht te zijn. Ideaal als je dit kunt doen tijdens het sporten. Daardoor zorg je dat de aanmaak van melatonine stopt en je wakker wordt. Ben je veel buiten? Dan maak je ’s avonds weer meer melatonine aan, waardoor je beter slaapt. Melatonine is namelijk een slaaphormoon.

Minder spanning

Wanneer je kijkt naar bomen en de kleur groen helpt dit ontspannen. Niet geheel onbelangrijk tijdens deze periode. Buiten sporten (in Haarlem) zorgt ervoor dat er positievere emoties vrijkomen ten opzichte van binnen sporten. ‘Grijp’ alle positieve emoties die je kunt pakken voor een optimale gezondheid.

Voordelen van bewegen

Sport en bewegen heeft vele voordelen op een gezond, fit en sterk lichaam.

 • Sport en bewegen helpt ontspannen.
 • Je ‘maakt je hoofd leeg’.
 • Het helpt afvallen.
 • Je vertering gaat sneller en het is onder andere goed voor je bloedsomloop.
 • Stimulering voor vetverbranding

Nog meer voordelen van buiten sporten

 1. Bewezen: buiten sporten is meer verslavend dan binnen sporten!
 2. Buiten sporten is een positievere ervaring dan binnen sporten.
 3. We reageren positief op een groene omgeving.
 4. Na de training voel je je energieker.
 5. Door buiten te sporten ervaar je minder last van depressie, spanning of boosheid.
 6. De zon, de wind en de natuur, gaan boven een sportschool met tv’s, lampen en airco!

 

Kom langs voor een gratis proefles en overtuig jezelf!

Link homepage: 

Link rooster: https://buitenfithaarlem.nl/training-rooster/

Link abonnement of strippenkaart: https://buitenfithaarlem.nl/abonnement-strippenkaart-buitenfit-haarlem/

 

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren