Coronakilo's door thuiswerken en stress

Auteur Lara Kwant

nov 2, 2020

Coronakilo's door thuiswerken en stress, velen van ons herkennen zichzelf hierin. 

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar hoorde ik al van veel cliënten dat zij iets anders gingen eten. Even gezellig een hapje of een drankje aan het einde van de lange en stressvolle thuiswerkdag kwam steeds vaker voor. We gingen regelmatiger eten bestellen. Natuurlijk ook leuk om eens een gerecht van je favoriete restaurant thuis te eten, plus goed om de lokale horeca te helpen #supportyourlocal

De sportscholen gingen door de corona maatregelen dicht, waardoor een hele groep mensen veel minder actief werd. Gelukkig kwamen er steeds meer digitale alternatieven. We werden ook creatief in het bedenken van wat we aan activiteit wel konden doen. Het mooie lente weer maakte het ook makkelijker om naar buiten te gaan om een stuk te wandelen, fietsen of te sporten. Dat is nu natuurlijk in het najaar wel anders. De sportscholen zijn nu wel weer open, maar we weten natuurlijk niet of dit zo blijft. 

 

Mijn motto is altijd: 'doe maar normaal', zoals ik ook op tv zei bij EenVandaag. We hoeven niet anders te gaan eten omdat er corona heerst. Mocht er al iets veranderen in ons eetpatroon ten gevolge van corona, dan zou het juist positief moeten zijn. Dat we ons nog meer het belang van een gezond gewicht, een gezonde leefstijl en een goede weerstand gaan inzien. 

Dus mijn tips;

  • Eet op vaste momenten, plan pauzes in
  • Ga als het kan niet thuiswerken dichtbij de keuken, maar maak ergens anders in huis een werkplek
  • Zorg dat er genoeg gezonde keuzes in huis zijn
  • Zorg dat je de koekjes, snoepjes, chips en snacks niet steeds ziet
  • Ga in je lunchpauze wandelen of fietsen (mag ook na je werkdag)
  • Zet het sporten echt in je agenda, zo plan je andere zaken er makkelijker omheen
  • Bedenk vooraf wat je die dag gaat eten 
  • Let op met alcohol, dit bevat veel calorieën en zorgt voor meer buikvet opslag

Herken je jezelf hierin? Vind je het moeilijk om je voedingspatroon aan te passen? Weet je niet goed waar je moet beginnen om je leefstijl aan te passen?

Je hoeft het niet alleen te doen. Neem contact met mijn praktijk op en wij helpen je om van de corona kilo's af te komen, of om ze te voorkomen en je fitter te laten voelen. Wij als diëtisten richten ons niet alleen op voeding, maar ook op beweging, stress, alcohol, roken, slaap en dus eigenlijk het gehele plaatje. 

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren